Υλικά
- 1 φύλλο ζύμης για τάρτα, ξεπαγωμένη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 220 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
- 8 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
- 4 κρόκοι αβγών
- 1 ¼ φ. τσαγιού φουντούκια, ελαφρώς καβουρδισμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο) με διάσταση βάσης 25 εκ.
- Στρώνετε καλά τη ξεπαγωμένη ζύμη τάρτας στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και κόβετε τη περίσσια ζύμη που εξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα.
- Τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Την αφαιρείτε από το φούρνο και αν έχει φουσκώσει ελαφρώς στο κέντρο της, την ισιώνετε απαλά με την ανάποδη ενός μεγάλου, κατά προτίμηση ξύλινου, κουταλιού.
- Την αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά να κρυώνει.