Υλικά
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 μερίδα ζωμό κότας
- 2-3 φλ. νερό
- 150 γρ. Βούτυρο
- 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ φλ. ρύζι γλασέ
- 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε το στήθος κοτόπουλου για περίπου 30΄ σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό και το νερό.
- Στραγγίζετε στη συνέχεια το κοτόπουλο, κρατάτε ξεχωριστά τον ζωμό του και κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε το καρότο και το κρεμμύδι για 3΄.
- Ρίχνετε το ζωμό, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ρύζι. Αφήνετε το μείγμα να βράσει σε μεσαία φωτιά για 20΄.
- Προσθέτετε το ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου και το σέλερι και σερβίρετε τη σούπα ζεστή.