Υλικά
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 100 γρ. (6½ κοφτές κουταλιές) βούτυρο σε κομματάκια
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. νερό (ή ½ φλ. νερό, ½ φλ. γάλα)
- 4 αβγά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και όταν κοχλάσει το αποσύρετε από τη φωτιά και διαλύετε μέσα τη βανίλια.
- Χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ξασπρίσουν, προσθέτετε το κορν φλάουερ και το αλεύρι και ύστερα τμηματικά το καυτό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Επιστρέφετε το μίγμα στο κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Ακολούθως, προσθέτετε το πράντι. Για να μην κάνει τσίπα η κρέμα, σκεπάζετε την επιφάνειά της με πλαστική μεμβράνη. Την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
- Πριν τη χρησιμοποιήσετε, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκώσει καλά και να γίνει μια μαλακή σαντιγί (μην την χτυπήσετε πολύ).
- Την ενσωματώνετε στην κρέμα, ανακατεύοντας απαλά και φέρνοντας υλικό από τον πάτο στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί.