Υλικά
- 5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 300 γρ. τριμμένο τυρί φέτα
- 300 γρ. τριμμένη γραβιέρα γλυκιά ή πικάντικη
- 300 γρ. τριμμένο κασέρι
- 5 αβγά
- 60 γρ. βούτυρο
- 500 ml γάλα φρέσκο
- Επιπλέον βούτυρο για το σκεύος
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το γάλα σε κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει βράση.
- Προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να πήξει, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει.
- Μόλις πήξει η κρέμα, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
- Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Στο μεταξύ, χωρίζετε τα αβγά και χτυπάτε χωριστά τους κρόκους ελαφρά με πιρούνι και τα ασπράδια στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίχνετε τους κρόκους και τα τριμμένα τυριά στο μίγμα του σιμιγδαλιού και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα, κάνοντας ελαφρές κινήσεις.
- Αδειάζετε το μίγμα σε πυρέξ αλειμμένο με βούτυρο ή φόρμες του σουφλέ και ψήνετε στους 190-200°C, για 60 λεπτά περίπου.
- Σερβίρετε το σουφλέ ζεστό, αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.