Υλικά

  • 500 γρ. βοδινό κομμένο σε λωρίδες
  • 8 μανιτάρια κομμένα στα 4 ή στα 6
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1/3 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
  • 3 κουταλιές λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά βάζετε σε μια κατσαρόλα 1 κουταλιά λάδι, το βοδινό, αλάτι και πιπέρι και το τσιγαρίζετε για περίπου 5-6 λεπτά.
  2. Βγάζετε το κρέας σε ένα πιάτο και το κρατάτε στην άκρη.
  3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
  4. Περιμένετε μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τη μουστάρδα.
  5. Ψήνετε για 1-2 λεπτά και πασπαλίζετε με το αλεύρι. Ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα το βοδινό.
  6. Ακολούθως, σβήνετε με το κρασί, αφού μειωθεί κατά το ήμισυ και προσθέτετε 2 ½ φλιτζάνια νερό στο οποίο διαλύετε το ζωμό βοδινού.
  7. Ανακατεύετε καλά και ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μειωθούν τα υγρά.
  8. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύετε.
  9. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε με βρασμένο ρύζι.