Υλικά
- 500 γρ. βοδινό κομμένο σε λωρίδες
- 8 μανιτάρια κομμένα στα 4 ή στα 6
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 κουταλάκι μουστάρδα (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 1/3 φλ. λευκό κρασί
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- 2 κουταλιές γιαούρτι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
- 3 κουταλιές λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά βάζετε σε μια κατσαρόλα 1 κουταλιά λάδι, το βοδινό, αλάτι και πιπέρι και το τσιγαρίζετε για περίπου 5-6 λεπτά.
- Βγάζετε το κρέας σε ένα πιάτο και το κρατάτε στην άκρη.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
- Περιμένετε μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τη μουστάρδα.
- Ψήνετε για 1-2 λεπτά και πασπαλίζετε με το αλεύρι. Ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα το βοδινό.
- Ακολούθως, σβήνετε με το κρασί, αφού μειωθεί κατά το ήμισυ και προσθέτετε 2 ½ φλιτζάνια νερό στο οποίο διαλύετε το ζωμό βοδινού.
- Ανακατεύετε καλά και ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μειωθούν τα υγρά.
- Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύετε.
- Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε με βρασμένο ρύζι.