Υλικά
- 20 φύλλα ειδικά για spring rolls
- 20 γαρίδες μεγάλες (χωρίς κέλυφος και εντεράκι με την ουρά)
- 1 μεγάλο πράσινο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και στεγνώνετε τις γαρίδες με μια χαρτοπετσέτα. Τοποθετείτε όλα τα υλικά για την μαρινάδα σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.
- Τυλίγετε κάθε γαρίδα με ένα φύλλο ζύμης αφήνοντας την ουρά να εξέχει.
- Μέσα σε κάθε φύλλο μαζί με την γαρίδα προσθέτετε επίσης λίγο από το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
- Κλείνετε καλά το κάθε spring roll για να μην ανοίξει κατά την διάρκεια του ψησίματος.
- Αλείφετε με λίγο νερό τις άκρες του φύλλου και σφραγίζετε το ρολό.
- Τοποθετείτε αρκετό λάδι για βαθύ τηγάνισμα σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήνετε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια/δυνατή φωτιά. Τηγανίζετε τα spring rolls μας μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστά και συνοδεύετε με γλυκόξινη σάλτσα.