Υλικά

  • 250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει και μαλακώσει το κρεμμύδι, το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ μαζί με το βούτυρο.
  2. Αφήστε το τηγάνι στην άκρη χωρίς να το πλύνετε.
  3. Προσθέτετε το κιμά, τη φρυγανιά, το γάλα σταδιακά, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
  5. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια και τα τηγανίζετε στο τηγάνι ή τη φριτέζα.