Υλικά
- 250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 250 γρ. χοιρινός κιμάς
- 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 αβγό χτυπημένο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει και μαλακώσει το κρεμμύδι, το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ μαζί με το βούτυρο.
- Αφήστε το τηγάνι στην άκρη χωρίς να το πλύνετε.
- Προσθέτετε το κιμά, τη φρυγανιά, το γάλα σταδιακά, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
- Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια και τα τηγανίζετε στο τηγάνι ή τη φριτέζα.