Υλικά

  • 4 μπανάνες
  • 8 φύλλα για σπρινγκ ρολς (spring rolls)
  • 8 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • λάδι για τηγάνισμα
  • παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες κάθετα στη μέση και αμέσως μετά κόβετε κάθε κομμάτι στη μέση οριζόντια. Έτσι θα έχετε 4 κομμάτια της μπανάνας.
  2. Παίρνετε ένα φύλλο και το βάζετε μπροστά σας έτσι ώστε μια γωνιά από τις τέσσερις να βλέπει προς το μέρος σας (το φύλλο να σχηματίζει ρόμβο, έτσι όπως θα το βλέπετε).
  3. Στη συνέχεια, βάζετε 1 κουταλάκι ζάχαρη στην άκρη, τοποθετείτε ένα κομμάτι μπανάνα πάνω στη ζάχαρη και ξαναβάζετε πάνω στην μπανάνα ακόμα ένα κουταλάκι ζάχαρη.
  4. Βάζετε τη δεξιά και αριστερή πλευρά να κλείσει προς τα μέσα, μετά τυλίγετε μέχρι να φτάσετε στην κορυφή και κολλάτε με νερό.
  5. Ετοιμάζετε όλες τις μπανάνες με τον ίδιο τρόπο. Ζεσταίνετε το λάδι καλά και τηγανίζετε μέχρι να πάρουν τα ρολάκια ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
  6. Απλώνετε τα σπρινγκ ρολς σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και σερβίρετε με το παγωτό.