Υλικά

  • 110 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 4 κουταλιές σούπας μέλι
  • 6 κουταλιές σούπας ταχίνι
  • 1 κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 1 αβγό
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο.
  2. Από την ώρα που θα λιώσει, το αφήνετε άλλα λίγα λεπτά (περίπου 6’) μέχρι να σκουρύνει στο χρώμα και να δείτε μικρές μαύρες κουκιδίτσες να σχηματίζονται στον πάτο του σκεύους.
  3. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο να κρυώσει.
  4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160C στον αέρα και στρώνετε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, ώστε να εξέχουν οι άκρες.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με σύρμα τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, το ταχίνι, τη βανίλια, το αλάτι και το αβγό.
  6. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτετε το βούτυρο στο μείγμα.
  7. Τέλος, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι.
  8. Απλώνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε για 20-25 λεπτά. Όσο πιο πολύ ψηθεί τόσο θα μοιάζει με μαλακό μπισκότο το αποτέλεσμα.
  9. Αν ψηθεί λιγότερο θα είναι πιο μαστιχωτό το εσωτερικό. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει στο ταψί και το κόβετε σε 12 κομμάτια.