Υλικά
- 4 ψωμάκια για burger
- 1 μελιτζάνα φλάσκα
- 1 στρογγυλό χαλούμι
Εκτέλεση
- Πλένετε και κόβετε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού τη μελιτζάνα.
- Απλώνετε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και με ένα πινέλο τις αλείφετε με λάδι και από τις δύο μεριές.
- Τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να δείτε να έχουν μαλακώσει και να έχουν πάρει χρώμα.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τις γυρνάτε μια φορά ώστε να πάρουν χρώμα και από την άλλη τους πλευρά. Μόλις είναι έτοιμες τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
- Ετοιμάζετε στη συνέχεια το πέστο δυόσμου. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε το χαλούμι στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά περίπου από την κάθε μεριά.
- Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση. Βάζετε το κάτω μέρος από τα ψωμάκια σε ένα πιάτο και τοποθετείτε από πάνω 1-2 ροδέλες μελιτζάνας.
- Βάζετε 1-2 κουταλιές πέστο δυόσμου και καλύπτετε με το χαλούμι. Καλύπτετε με το δεύτερο κομμάτι από τα ψωμάκια και σερβίρετε.