Υλικά
- 320 γρ. ρύζι arborio
- 2 ml λάδι τρούφας
- μισό κρεμμύδι ξερό άσπρο
- 50 γρ. μανιτάρια porcini αποξηραμένα
- 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 500 ml ζωμός κότας
- 15 γρ. βούτυρο
- 3 πρέζες αλάτι
- 2 πρέζες πιπέρι μαύρο
- 15 ml ελαιόλαδο
- λίγο λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά συνεχώς, σε μέτρια φωτιά.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί μόλις το ρύζι ζεσταθεί καλά, χωρίς να έχει πάρει χρώμα.
- Αφήνουμε το ριζότο να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και συμπληρώνουμε λίγο-λίγο το ζωμό ζεστό.
- Βάζουμε τα porcini σε ένα μπολ με ζεστό νερό να μουλιάσουν για 5 λεπτά.
- Μαγειρεύουμε το ριζότο για 16-17 λεπτά συνολικά, ανάλογα με το είδος του ρυζιού, ενώ για τα πρώτα 5 λεπτά μαγειρεύουμε μόνο με τον ζωμό και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
- Στο τέλος του χρόνου δοκιμάζουμε το ρύζι να δούμε αν έβρασε και συμπληρώνουμε αλατοπίπερο αν χρειαστεί.
- Τέλος, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.