Υλικά
- 240 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 2/3 φλ. ακατέργαστη ζάχαρης
- 1 κουτ. τσαγιού εσάνς βανίλιας
- 1,5 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- ½ κ.γλ. αλάτι
- ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
- ¼ φλ. βραστό νερό
- 2 φλ. νιφάδες βρώμης
- 150 γρ. κομματάκια σοκολάτα υγείας
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι.
- Διαλύετε την μαγειρική σόδα στο καυτό νερό και τα αδειάζετε στο μείγμα.
- Ανακατεύετε και προσθέτετε τμηματικά τις νιφάδες βρώμης και στο τέλος ρίχνετε τα κομμάτια σοκολάτας.
- Με δύο μικρά κουταλάκια σχηματίζετε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετείτε αραιά στο ταψί με την λαδόκολλα.
- Ζεσταίνετε τον φούρνο πολύ καλά στους 210°C (αντίσταση) και ψήνετε για 10-12′.