Υλικά

  • 240 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 2/3 φλ. ακατέργαστη ζάχαρης
  • 1 κουτ. τσαγιού εσάνς βανίλιας
  • 1,5 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ¼ φλ. βραστό νερό
  • 2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 150 γρ. κομματάκια σοκολάτα υγείας

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι.
  3. Διαλύετε την μαγειρική σόδα στο καυτό νερό και τα αδειάζετε στο μείγμα.
  4. Ανακατεύετε και προσθέτετε τμηματικά τις νιφάδες βρώμης και στο τέλος ρίχνετε τα κομμάτια σοκολάτας.
  5. Με δύο μικρά κουταλάκια σχηματίζετε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετείτε αραιά στο ταψί με την λαδόκολλα.
  6. Ζεσταίνετε τον φούρνο πολύ καλά στους 210°C (αντίσταση) και ψήνετε για 10-12′.