Υλικά
- σαρδέλες φρέσκες 1 ½ κιλό
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ρίγανη ή θυμάρι
- δεντρολίβανο
- λεμόνι ή ξίδι
- αλάτι χοντρό (κατά προτίμηση άνθος αλατιού)
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε εσωτερικά τις σαρδέλες, ωστόσο είναι προτιμότερο να μη βγάλουμε τα λέπια, που θα εμποδίσουν τη σάρκα να στεγνώσει.
- Τις λαδώνουμε, τις αλατίζουμε εξωτερικά με λίγο χοντρό αλάτι, ρίχνουμε ρίγανη και μερικά φυλλαράκια δεντρολίβανο (αν μας αρέσει) και τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρονται με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και ελάχιστο ξίδι ή λεμόνι και, αν θέλουμε, ψιλοκομμένο μαϊντανό.