Υλικά
- 1 πακέτο μαργαρίνη
- 4 αβγά
- 1 βανίλια
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
- 1 κουταλιά της σούπας baking powder
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
- Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
- Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).
- Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι. Σερβίρεται ζεστή.