Υλικά

  • 300 γρ. φακές
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. κρασί
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ. γλ. πελτές ντομάτας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές για 4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  4. Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο και τις στραγγισμένες φακές. Ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  5. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο πελτές στην κατσαρόλα.
  6. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τις ντομάτες.
  7. Τέλος συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ώστε να καλύπτει 3-4 εκ. πάνω από την επιφάνεια των υλικών.
  8. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσουν οι φακές και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  9.  Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Οι φακές με λουκάνικο σερβίρονται ζεστές.