Υλικά
- 300 γρ. φακές
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. κρασί
- 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ. γλ. πελτές ντομάτας
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο και τις στραγγισμένες φακές. Ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο πελτές στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τις ντομάτες.
- Τέλος συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ώστε να καλύπτει 3-4 εκ. πάνω από την επιφάνεια των υλικών.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσουν οι φακές και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Οι φακές με λουκάνικο σερβίρονται ζεστές.