Υλικά

  • 200 γραμ. πλιγούρι
  • 120 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ξερό)
  • 3 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια
  • 1 μεγάλο μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • λίγος φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το πλιγούρι να πάρει μία βράση σε 700 ml νερό.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να φουσκώσει και να κρυώσει (θα απορροφήσει όλο το νερό).
  3. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, τις τομάτες, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύετε.
  4. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.