Υλικά
- 200 γραμ. πλιγούρι
- 120 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ξερό)
- 3 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια
- 1 μεγάλο μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένο
- λίγος φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε το πλιγούρι να πάρει μία βράση σε 700 ml νερό.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να φουσκώσει και να κρυώσει (θα απορροφήσει όλο το νερό).
- Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, τις τομάτες, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύετε.
- Περιχύνετε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.