Υλικά

  • 1 κιλό μικρές πατατούλες, καλά πλυμένες, με τη φλούδα τους
  • 2 κλωνάρια σέλερι, πολύ ψιλοκομμένα
  • 5 – 6 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα από λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες, τις βουρτσίζετε σχολαστικά και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα.
  2. Προσθέτετε νερό που να τις καλύψει καλά, ρίχνετε λίγο αλάτι και τις βράζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά -το πιρούνι πρέπει να τις διαπερνά άνετα- αλλά να μην κομματιάζονται.
  3. Τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν τελείως και τις κόβετε στη μέση (ή στα τέσσερα, αν είναι πιο μεγάλες).
  4. Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το σέλερι, τα ραπανάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αφήνετε κατά μέρος.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με ένα πιρούνι, μέχρι να αφρατέψει.
  6. Προσθέτετε τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύετε.
  7. Ρίχνετε το μείγμα αυτό στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύετε καλά αλλά προσεκτικά για να μην τις κομματιάσετε κι άλλο.
  8. Σερβίρετε αμέσως.