Υλικά
- 1 κιλό μικρές πατατούλες, καλά πλυμένες, με τη φλούδα τους
- 2 κλωνάρια σέλερι, πολύ ψιλοκομμένα
- 5 – 6 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
- ⅓ φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
- 1½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα από λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τις πατάτες, τις βουρτσίζετε σχολαστικά και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτετε νερό που να τις καλύψει καλά, ρίχνετε λίγο αλάτι και τις βράζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά -το πιρούνι πρέπει να τις διαπερνά άνετα- αλλά να μην κομματιάζονται.
- Τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν τελείως και τις κόβετε στη μέση (ή στα τέσσερα, αν είναι πιο μεγάλες).
- Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το σέλερι, τα ραπανάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αφήνετε κατά μέρος.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με ένα πιρούνι, μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτετε τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε το μείγμα αυτό στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύετε καλά αλλά προσεκτικά για να μην τις κομματιάσετε κι άλλο.
- Σερβίρετε αμέσως.