Υλικά
- 1 λίτρο νερό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 φακελάκια μαύρο τσάι
- φλούδα από 1 λεμόνι
- φέτες λεμόνι για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε σε μία πυρίμαχη κανάτα 1 λίτρο νερό που μόλις βράσαμε.
- Έπειτα προσθέτουμε τη φλούδα από ένα λεμόνι και τα φακελάκια του τσαγιού (όσο το νερό είναι ακόμα ζεστό) και τα αφήνουμε να απελευθερώσουν τη γεύση και το άρωμα τους για περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φακελάκια και τη φλούδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας παράλληλα καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
- Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε φέτες λεμονιού ή όποιου άλλου φρούτου μας αρέσει.
- Τοποθετούμε την κανάτα στο ψυγείο για όση ώρα χρειάζεται μέχρι το τσάι να κρυώσει.
- Σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο και φέτες λεμόνι.