Υλικά
- 450 γρ. φρέσκα μύδια
- 3 κουταλιές νερό
- 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 κουταλάκι χοντροαλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξύνετε καλά τα μύδια με ένα στρογγυλεμένο μαχαίρι, για να καθαρίσουν και αφαιρείτε τα γένια τους.
- Χτυπάτε απότομα τα μύδια που είναι ανοιχτά και πετάτε εκείνα που δεν κλείνουν μετά το χτύπημα.
- Βάζετε τα μύδια και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αχνίζετε 5 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια.
- Τα σουρώνετε και πετάτε όσα παραμένουν κλειστά. Αφαιρείτε το επάνω κέλυφος και αφήνετε τη σάρκα στο κάτω κέλυφος.
- Βάζετε τα μύδια σ’ ένα πυρέξ, τοποθετώντας το ένα δίπλα στο άλλο, σε μία στρώση.
- Προθερμαίνετε το γκριλ στην μεγαλύτερη θερμοκρασία. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το σκόρδο και το μαύρο πιπέρι.
- Απλώνετε λίγο από το μείγμα σε κάθε μύδι. Ψήνετε τα μύδια στο γκριλ 2 λεπτά, ώσπου να τσιτσιρίσουν και να χρυσίσουν.
- Τα σερβίρετε με το κέλυφος τους.