Υλικά
- 230 γρ. τυρί κρέμα
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 αβγό και 2 κρόκους
- 30 γρ. ρικότα
- 1 βανίλια
- αλάτι 1/4 κ.γ.
- 2 φύλλα σφολιάτα
- 200 γρ. μαρμελάδα κεράσι ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάζουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, τη ρικότα, τη βανίλια και το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αβγό και το χτυπάμε με 1 κ.σ. νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια.
- Βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού μια κουταλιά από το μίγμα της κρέμας τυριού και μια κουταλιά μαρμελάδα.
- Τυλίγουμε το κομμάτι σε ρολό ή το κλείνουμε σαν φάκελο και το τοποθετούμε στο ταψί.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα κομμάτια της σφολιάτας και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.