Υλικά
- 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
- 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
- 3 κουτ. σούπας γάλα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 αβγό φρέσκο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
- ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
- ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και τ’ αφήνουμε να φουσκώσει.
- Μετά από λίγο, το στίβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας και το τρίβουμε με τα χέρια.
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και τ’ ανακατεύουμε καλά.
- Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αβγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσουν, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια να γίνουν τέλεια.
- Έπειτα παίρνουμε κιμά με τα χέρια μας και τον πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, μέσα στις παλάμες μας.
- Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, (βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά.
- Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.