Υλικά
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 22%
- 1 χούφτα κεράσια
- 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα κεράσι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μπολ του μίξερ το γιαούρτι, την άχνη και την κρέμα και τα χτυπάμε καλά για 5 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τα κεράσια, αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια με φουρκέτα, στο μούλτι, τα ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του παγωτού.
- Ανακατεύουμε λίγο ακόμα, αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη
- Για τις επόμενες 3 ώρες το βγάζουμε ανά μισάωρο και το χτυπάμε ελαφρά (6 φορές συνολικά), για να παγώσει ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε αν θέλουμε το παγωτό με γλυκό κουταλιού κεράσι.