Υλικά
- 1 κιλό κορόμηλα
- 700 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα κορόμηλα, τα κόβουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια χωρίς όμως να τα πετάξουμε.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κορόμηλα με τους χυμούς τους, τη ζάχαρη και τα κουκούτσια που έχουμε κρατήσει και έχουμε δέσει καλά σε ένα τούλι.
- Αφήνουμε να πάρει μια πρώτη βράση σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει.
- Ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει.
- Χρειάζεται περίπου 35-40 λεπτά βράσιμο. Λίγο πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το λεμόνι.
- Την τοποθετούμε ζεστή σε καλά αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.