Υλικά

  • 1 κιλό κορόμηλα
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα κορόμηλα, τα κόβουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια χωρίς όμως να τα πετάξουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κορόμηλα με τους χυμούς τους, τη ζάχαρη και τα κουκούτσια που έχουμε κρατήσει και έχουμε δέσει καλά σε ένα τούλι.
  3. Αφήνουμε να πάρει μια πρώτη βράση σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει.
  4. Ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει.
  5. Χρειάζεται περίπου 35-40 λεπτά βράσιμο. Λίγο πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το λεμόνι.
  6. Την τοποθετούμε ζεστή σε καλά αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.