Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα Digestive
- 1 μικρό πακέτο βούτυρο αγελαδινό/φρέσκο
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος φυτική
- 1 συσκευασία τυρί κότατζ (200γρ)
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα (200γρ)
- 200 γρ γιαούρτι πλήρες στραγγιστό ή και 2%
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
- Σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι φτιάχνουμε τη βάση ως εξής. Θρυμματίζετε τα μπισκότα, λιώνετε το βούτυρο και τα περιχύνετε.
- Τα πατάτε καλά στην βάση και τη βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά να παγώσει.
- Για την κρέμα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (αν θέλετε προσθέτετε μισό ποτήρι άχνη ζάχαρη).
- Ενσωματώνετε το κότατζ, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ξύσμα και χτυπάτε καλά με το μίξερ. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα.
- Για την επικάλυψη, αραιώστε την μαρμελάδα με 2-3 κουταλιές νερό και απλώστε πάνω από την κρέμα.