Υλικά
- 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 70 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 10 γρ. πέστο βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
- αλάτι χοντρό
- ρόκα καθαρισμένη
Εκτέλεση
- Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού.
- Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά.
- Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά.
- Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αλείφουμε τις ψημένες φέτες με το πέστο, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατίζουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε τη ρόκα.