Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε ψιλές φετούλες
- φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
- Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν). Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.