Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 700 γρ σάλτσα ντομάτας
- 2 κ.γ. αποξηραμένος μαϊντανός
- 1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, 5 με 8 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη, αλάτι και ζάχαρη.
- Προσθέτουμε νερό για ν’ αραιώσουμε τη σάλτσα. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 2 ώρες.