Υλικά
- 700 γρ. πατάτες (βρασμένες)
- 300 γρ. σολομό (φιλέτο ή άλλο καθαρό μέρος)
- 200 γρ. γλώσσα (φιλέτο ή άλλο καθαρό μέρος)
- 100 γρ. γαρίδες (μικρές, ξεφλουδισμένες)
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κλ. σέλερι τριμμένο
- 100 γρ. κίτρινο τυρί (τσένταρ, τριμμένο)
- 2 κ. σπανάκι (πλυμένο, καθαρισμένο)
- 2 μικρές ντομάτες σε καρέ
- 1 λεμόνι (χυμό)
- λίγο μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα αν είναι κατεψυγμένα.
- Ετοιμάζουμε τα λαχανικά και το τυρί.
- Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ όλα μαζί (σολομό, γλώσσα, γαρίδες). Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλει, το σπανάκι, την ντομάτα, λίγο λάδι, λίγο ακόμα αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λιώνουμε την πατάτα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
- Σε πυρέξ τοποθετούμε τα ψάρια με τα λαχανικά και στρώνουμε από πάνω την πατάτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40′ περίπου.
- Στο τελείωμα του ψησίματος, θα πρέπει η πατάτα να έχει χρυσή όψη και τραγανή υφή, ενώ το πυρέξ δεν θα πρέπει να έχει υγρά.