Υλικά

  • 700 γρ. πατάτες (βρασμένες)
  • 300 γρ. σολομό (φιλέτο ή άλλο καθαρό μέρος)
  • 200 γρ. γλώσσα (φιλέτο ή άλλο καθαρό μέρος)
  • 100 γρ. γαρίδες (μικρές, ξεφλουδισμένες)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κλ. σέλερι τριμμένο
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί (τσένταρ, τριμμένο)
  • 2 κ. σπανάκι (πλυμένο, καθαρισμένο)
  • 2 μικρές ντομάτες σε καρέ
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα αν είναι κατεψυγμένα.
  2. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά και το τυρί.
  3. Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ όλα μαζί (σολομό, γλώσσα, γαρίδες). Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλει, το σπανάκι, την ντομάτα, λίγο λάδι, λίγο ακόμα αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Λιώνουμε την πατάτα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  6. Σε πυρέξ τοποθετούμε τα ψάρια με τα λαχανικά και στρώνουμε από πάνω την πατάτα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40′ περίπου.
  8. Στο τελείωμα του ψησίματος, θα πρέπει η πατάτα να έχει χρυσή όψη και τραγανή υφή, ενώ το πυρέξ δεν θα πρέπει να έχει υγρά.