Υλικά
- 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
- 1 αβγό
- φέτες κασέρι ή γκούντα τριμμένο
- μπέικον σε κομματάκια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Στρώνετε τις πατάτες σε ταψάκι αφού τις αλατοπιπερώσετε.
- Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνετε το κασέρι ή το γκούντα και το μπέικον.
- Ανακατεύετε το γάλα με την κρέμα και το αβγό και περιχύνετε τις πατάτες.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.