Υλικά
- 750 γρ. μεγάλες άβραστες γαρίδες
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξίδι
- 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
- 2 κουταλιές σούπας κομμένη φρέσκια ρίγανη
- 8 φέτες μπέικον
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις γαρίδες αφήνοντας ανέπαφη την ουρά.
- Ανακατεύετε το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο και τη ρίγανη σε μπολ, προσθέτετε τις γαρίδες και δουλεύετε καλά το μείγμα.
- Σκεπάζετε το μπολ, το αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, κατά προτίμηση όλη νύχτα και στραγγίζετε το μείγμα.
- Κόβετε τις φέτες του μπέικον στα 3. Τυλίγετε ένα κομμάτι μπέικον γύρω από κάθε γαρίδα, το ασφαλίζετε με οδοντογλυφίδα.
- Ψήνετε τις γαρίδες σε προθερμασμένο γκριλ για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να γίνουν οι γαρίδες, γυρίζοντας τες πότε πότε.