Υλικά
- 6 φιλέτα στήθος γαλοπούλας, χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδια και 2 φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 180 ml ξηρό κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 160 γρ. τυρί μετσοβόνε τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 κύβος λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- μπέικον ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι, το μπέικον και τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά, μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνετε με το μισό κρασί και βράζετε μέχρι τα υγρά να εξατμιστούν. Προσθέτετε τα ψίχουλα ψωμιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο.
- Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε. Χτυπάτε τα φιλέτα γαλοπούλας να πλατύνουν και τα αλατοπιπερώνετε.
- Απλώνετε πάνω το μείγμα με το σπανάκι και κατόπιν το τριμμένο μετσοβόνε, τυλίγετε σε ρολά τα φιλέτα και τα δένετε με σπάγκο. Αλατοπιπερώνετε τα ρολά και εξωτερικά.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και ροδίζετε τα ρολά πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
- Τα βάζετε σε ταψάκι και περιχύνετε με το υπόλοιπο κρασί και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό μέσα στο οποίο διαλύετε τον κύβο λαχανικών.
- Ψήνετε το φαγητό στους 200 °C για 1 ώρα και 15’, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Σερβίρετε τα ρολά κομμένα σε φέτες.