Υλικά
- 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
- 2,5 κουταλάκια μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο αλλά κρύο
- 2 αβγά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1,5 κούπα γιαούρτι
- 30 αμύγδαλα άσπρα
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε στην κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Το αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέκιν και τις βανίλιες.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε ένα-ένα το αυγά και μετά το σιμιγδάλι εναλλάξ με το γιαούρτι.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
- Από πάνω μοιράζουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε το σάμαλι στους 190 βαθμούς για μισή ώρα.
- Το βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι.