Υλικά
- 2 μέτριες μελιτζάνες κατά προτίμηση φλάσκες
- έτοιμη σάλτσα ντομάτας σε βάζο
- φέτα σε κομματάκια
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε φετάκια
- 1 μανιτάρι κομμένο σε φετάκια
- ελιές σε φετάκια
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες (περίπου 1 εκ. πάχος) και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Τις αλείφουμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε. Τις ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε σε κάθε φέτα από 1 κ.γ. έτοιμη σάλτσα. Στις πιο μικρές φέτες θα χρειαστεί πιο λίγη σάλτσα.
- Τις πασπαλίζουμε με φέτα και γαρνίρουμε άλλες με φετούλες ελιάς, άλλες με πιπεριά κι άλλες με μανιτάρι.
- Αν θέλουμε βάζουμε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας ή κάνουμε συνδυασμό.
- Τις βάζουμε πάλι στο φούρνο και τις ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου κατά προτίμηση στον αέρα, ίσα ίσα να λιώσει το τυρί και να ψηθούν λίγο τα λαχανικά.