Υλικά
- 1/2 κ. γαρίδες μέτριες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ωμές με το κέλυφος)
- 150-200 γρ. φέτα χοντροκομμένη, χωρίς τρίμματα
- 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1 φλ. καφέ ούζο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις γαρίδες τις καθαρίζουμε ωμές, κρατώντας τα κεφάλια και τις αλατίζουμε. Σ’ ένα ανάλογο τηγάνι ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ, 1′-2′ από κάθε πλευρά.
- Τότε τις σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί’. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάμε.
- Σε άλλο τηγάνι, μέτριο και βαθύ ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει διάφανο ρίχνουμε τις ντομάτες και τον μαραθόσπορο, χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά.
- Αλατίζουμε και τις ψήνουμε γυρίζοντας συχνά για 6′ περίπου, μέχρι να ζαρώσουν και να αφήσουν τους χυμούς τους, φτιάχνοντας μιά σάλτσα πηχτή, χωρίς να λιώσουν εντελώς.
- Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες με τους χυμούς που άφησαν στο τηγάνι, τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά γιά 2′-3′, μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει η φέτα χωρίς να ανακατεύουμε συχνά, γιά να μη διαλυθούν τα κομμάτια της.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε όπως είναι, με το τηγάνι.