Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 4 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • ξύσμα από 3-4 λεμόνια
  • καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και έπειτα το γιαούρτι.
  2. Αφού κοσκινίσετε το αλεύρι και το μπέικιν, τα προσθέτετε μαζί με το ξύσμα από τα λεμόνια στο μίγμα.
  3. Τοποθετείτε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα, αφού τη βουτυρώσετε πρώτα.
  4. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνετε το κέικ για 45-50 λεπτά στους 180oC σε αέρα.
  5. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει ώστε να το ξεφορμάρετε πολύ εύκολα.
  6. Πασπαλίζετε με καρύδα τριμμένη και ξύσμα λεμονιού.