Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 αβγά
- 4 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. μπέικιν
- ξύσμα από 3-4 λεμόνια
- καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση
- Αναμειγνύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και έπειτα το γιαούρτι.
- Αφού κοσκινίσετε το αλεύρι και το μπέικιν, τα προσθέτετε μαζί με το ξύσμα από τα λεμόνια στο μίγμα.
- Τοποθετείτε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα, αφού τη βουτυρώσετε πρώτα.
- Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνετε το κέικ για 45-50 λεπτά στους 180oC σε αέρα.
- Αφήνετε το κέικ να κρυώσει ώστε να το ξεφορμάρετε πολύ εύκολα.
- Πασπαλίζετε με καρύδα τριμμένη και ξύσμα λεμονιού.