Υλικά
- 2 ροζ γκρέιπφρουτ
- 1 μεγάλο αβοκάντο
- 150 γρ. ροζ γαρίδες (κοκτέιλ) ξεπαγωμένες
- 1/4 φλ. λευκό κρασί
- 1 αγγουράκι
- 5 κλωναράκια κόλιανδρο (τα φύλλα ψιλοκομμένα)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 50 γρ. αβγοτάραχο σολομού (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Στραγγίζετε καλά τις ξεπαγωμένες γαρίδες (είναι ήδη βρασμένες και δεν χρειάζονται ξανά βράσιμο) και με ένα κοφτερό μαχαιράκι τις κόβετε στη μέση κατά μήκος.
- Τις ραντίζετε με το κρασί, τις αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ξεφλουδίζετε τα γκρέιπφρουτ, αφαιρείτε τις μεμβράνες από τα φετάκια του, σπάζετε κάθε φετάκι σε 4 κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ.
- Ξεφλουδίζετε προσεχτικά το αβοκάντο και κόβετε τη σάρκα του σε μικρά κομμάτια.
- Κάνετε το ίδιο με το αγγουράκι και τα ανακατεύετε όλα με τα γκρέιπφρουτ και αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
- Προσθέτετε στο μίγμα τις γαρίδες, καλά στραγγισμένες και ανακατεύετε μέσα τον κόλιανδρο και το ελαιόλαδο.
- Τέλος (αν θέλετε) ανακατεύετε μέσα απαλά το αβγοτάραχο.
- Σερβίρετε τη σαλάτα συνοδεύοντάς τη με ζεστές πιτούλες.