Υλικά

  • 2 ροζ γκρέιπφρουτ
  • 1 μεγάλο αβοκάντο
  • 150 γρ. ροζ γαρίδες (κοκτέιλ) ξεπαγωμένες
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 1 αγγουράκι
  • 5 κλωναράκια κόλιανδρο (τα φύλλα ψιλοκομμένα)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 50 γρ. αβγοτάραχο σολομού (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζετε καλά τις ξεπαγωμένες γαρίδες (είναι ήδη βρασμένες και δεν χρειάζονται ξανά βράσιμο) και με ένα κοφτερό μαχαιράκι τις κόβετε στη μέση κατά μήκος.
  2. Τις ραντίζετε με το κρασί, τις αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ, ξεφλουδίζετε τα γκρέιπφρουτ, αφαιρείτε τις μεμβράνες από τα φετάκια του, σπάζετε κάθε φετάκι σε 4 κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ.
  4. Ξεφλουδίζετε προσεχτικά το αβοκάντο και κόβετε τη σάρκα του σε μικρά κομμάτια.
  5. Κάνετε το ίδιο με το αγγουράκι και τα ανακατεύετε όλα με τα γκρέιπφρουτ και αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
  6. Προσθέτετε στο μίγμα τις γαρίδες, καλά στραγγισμένες και ανακατεύετε μέσα τον κόλιανδρο και το ελαιόλαδο.
  7. Τέλος (αν θέλετε) ανακατεύετε μέσα απαλά το αβγοτάραχο.
  8. Σερβίρετε τη σαλάτα συνοδεύοντάς τη με ζεστές πιτούλες.