Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 100 γραμμ. κασέρι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 50 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 8 φέτες μπέικον
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες για 12 περίπου λεπτά και τις στραγγίζουμε.
- Έπειτα ψιλοκόβουμε τις 4 φέτες μπέικον και μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
- Στη συνέχεια, κόβουμε ένα «καπέλο» από την πατάτα, τα 2/3 του ύψους της δηλαδή. Αδειάζουμε λίγο το εσωτερικό από τις πατάτες.
- Σε ένα μπολ, με ένα πιρούνι κάνουμε πουρέ το περιεχόμενο της πατάτας, προσθέτουμε το κασέρι κομμένο σε κύβους, το μισό ματσάκι από το φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το άσπρο μέρος) πολύ ψιλοκομμένο, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το μπέικον και την κρέμα γάλακτος.
- Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.