Υλικά

  • 500 γρ. νιόκι
  • 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μικρές πιπερίτσες τσίλι, φρέσκες ή ξερές, ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 12 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (βασιλικό, δυόσμο ή μαϊντανό)

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και, όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε κρατώντας 50 ml από το νερό όπου έβρασαν.
  2. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (χωρίς λάδι) και σοτάρετε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.
  3. Πετάτε το περισσότερο από το λίπος που θα βγάλουν τα λουκάνικα.
  4. Προσθέτετε τις πιπερίτσες τσίλι και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτετε και τα νιόκι με το νερό που κρατήσατε, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με μυρωδικά της αρεσκείας σας και μοιράζετε στα πιάτα.