Υλικά
- 500 γρ. νιόκι
- 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
- 2 μικρές πιπερίτσες τσίλι, φρέσκες ή ξερές, ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 12 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (βασιλικό, δυόσμο ή μαϊντανό)
Εκτέλεση
- Βράζετε τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και, όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε κρατώντας 50 ml από το νερό όπου έβρασαν.
- Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (χωρίς λάδι) και σοτάρετε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.
- Πετάτε το περισσότερο από το λίπος που θα βγάλουν τα λουκάνικα.
- Προσθέτετε τις πιπερίτσες τσίλι και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Προσθέτετε και τα νιόκι με το νερό που κρατήσατε, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με μυρωδικά της αρεσκείας σας και μοιράζετε στα πιάτα.