Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια porto bello
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάρπικα
- 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 2 αβγά (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- αλάτι
- πιπέρι
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μανιτάρια αφαιρώντας το κοτσάνι και τα ξεφλουδίζετε. Τα ψιλοκόβετε και τα αλατίζετε ελαφρά.
- Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα λαχανικά, τα μανιτάρια, τη φρυγανιά, τη σόγια, το τυρί και τα αβγά (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
- Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια. Τα τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, πρώτα σε καυτό λάδι για να αποκτήσουν κρούστα και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν.