Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια porto bello
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάρπικα
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 2 αβγά (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα μανιτάρια αφαιρώντας το κοτσάνι και τα ξεφλουδίζετε. Τα ψιλοκόβετε και τα αλατίζετε ελαφρά.
  2. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  3. Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα λαχανικά, τα μανιτάρια, τη φρυγανιά, τη σόγια, το τυρί και τα αβγά (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
  4. Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια. Τα τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, πρώτα σε καυτό λάδι για να αποκτήσουν κρούστα και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν.