Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 175 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 75 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 75 γρ. γάλα
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 γρ. μπέικιν
  • 2 αβγά
  • φουντούκια προαιρετικά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό νερό
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα, την άχνη, το μπέικιν και τα αβγά.
  2. Αφού κρυώσουν λίγο προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το σιμιγδάλι μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη στο πάγκο μας και την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και μόλις τελειώσουμε βάζουμε και από ένα φουντούκι σε κάθε κομμάτι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40΄-45΄.
  5. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και το σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
  6. Μόλις είναι έτοιμα τα σεκέρ παρέ τα σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για αρκετή ώρα.