Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι
- 175 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 75 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 75 γρ. γάλα
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 γρ. μπέικιν
- 2 αβγά
- φουντούκια προαιρετικά
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κιλό νερό
- 100 γρ. γλυκόζη
- λίγο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα, την άχνη, το μπέικιν και τα αβγά.
- Αφού κρυώσουν λίγο προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το σιμιγδάλι μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στο πάγκο μας και την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και μόλις τελειώσουμε βάζουμε και από ένα φουντούκι σε κάθε κομμάτι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40΄-45΄.
- Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και το σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
- Μόλις είναι έτοιμα τα σεκέρ παρέ τα σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για αρκετή ώρα.