Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 φλιτζάνι ρύζι καρναρόλι
- 1⁄2 κόκκινη πιπεριά
- 1⁄2 κίτρινη πιπεριά
- 1⁄2 πορτοκαλί πιπεριά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό.
- Μόλις είναι έτοιμο (το δοκιμάζουμε αν τρυπιέται εύκολα), βγάζουμε το κοτόπουλο απο το κατσαρολάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ζωμό το φυλάμε χωριστά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε ένα γουόκ τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι και τις πιπεριές (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικούς κόκκους καλαμπόκι).
- Μόλις μαλακώσουν τα υλικά προσθέτουμε το ρύζι ωμό και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό στο γουόκ μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.
- Μόλις το ρύζι απορροφήσει τον ζωμό προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό. Μόλις το ρύζι ψηθεί, αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.