Υλικά
- 1 φλ. γάλα χλιαρό
- 2 κουταλιές ξηρή µαγιά
- 5 ½ φλ. αλεύρι
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 αβγά
- 1/3 φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. βούτυρο λιωµένο
Εκτέλεση
- Βάζετε τη µαγιά σε ένα µπολ και ρίχνετε το γάλα.
- Ανακατεύετε µε ένα σύρµα να διαλυθεί η µαγιά και την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Σ’ ένα µπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε.
- Βάζετε στον κάδο του µίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη. Χτυπάτε µε το σύρµα του µίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει το µίγµα. Στη συνέχεια, βάζετε το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Ακολούθως, προσθέτετε το 1/3 από το µίγµα του αλευριού και όταν ενσωµατωθεί ρίχνετε το ½ µίγµα της µαγιάς.
- Προσθέτετε ακόμα λίγο αλεύρι και την υπόλοιπη µαγιά. Ζυµώνετε και τελειώνετε µε το υπόλοιπο αλεύρι.
- Σταµατάτε το µίξερ, βάζετε τη ζύµη στον πάγκο εργασίας σας και ζυµώνετε µε τα χέρια ακόµα λίγο.
- Τη βάζετε σε ένα µπολ, τη σκεπάζετε και την κρατάτε στην άκρη µέχρι να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
- Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και ντύνετε τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού µε διάµετρο 26 εκ. (ή 2 µικρότερα) µε αντικολλητική λαδόκολλα.
- Φτιάχνετε τη γέµιση. Σε ένα µπολ αναµιγνύετε τη µαύρη ζάχαρη, την κανέλα και τη γαρίφαλο.
- Ανοίγετε τη ζύµη σε ένα µεγάλο λεπτό ορθογώνιο φύλλο µε διαστάσεις 45Χ55 εκ. περίπου. Αλείφετε καλά την επιφάνεια µε το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε µε το µίγµα ζάχαρης – κανέλας.
- Τυλίγετε τη ζύµη από την πλατιά πλευρά σε ρολό και την κόβετε σε ροδέλες 4 εκ. Τις τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας 2-3εκ. περιθώριο µεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
- Σκεπάζετε το ταψί µε µια πετσέτα και αφήνετε τα cinnamon rolls να φουσκώσουν για 1 ώρα. Στη συνέχεια, τα ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά µέχρι να ροδίσουν.
- Στο µεταξύ, ετοιµάζετε το γλάσο. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα µπολ και ρίχνετε κουταλιά – κουταλιά το ζεστό νερό ανακατεύοντας µέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βγάζετε τα ρολάκια κανέλας από το φούρνο και τα περιλούζετε µε το γλάσο. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα µεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.