Υλικά
- ένα μέτριο κοτόπουλο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 ντομάτες
- 2 σαρκώδεις πιπεριές
- ένα ματσάκι βασιλικό
- 3 σκελίδες σκόρδου
- μπαχαρικά (πάπρικα, δάφνη, κόλιανδρο)
- αλάτι
- βούτυρο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Στη συνέχεια το τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσει.
- Για να το κάνετε αυτό, βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μια αντικολλητική κατσαρόλα που έχει ήδη κάψει.
- Κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν αφού έχετε βάλει πριν το βούτυρο.
- Στη συνέχεια, κόβετε τις ντομάτες σε κύβους και τις πιπεριές, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράστε με το καπάκι κλειστό για δεκαπέντε λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
- Αφήστε το φαγητό στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε το ψιλοκομμένο ή τριμμένο σκόρδο.