Υλικά
- 1 φλ. νερό
- 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
- 3 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη)
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- λάδι για τηγάνισμα
- κρυσταλλική στέβια και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τα τσούρος, βάζοντας σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη), αλάτι, την κρυσταλλική στέβια και την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο καρύδας, και να πάρουν βράση.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ζύμη στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε τη ζύμη για τα τσούρος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα.
- Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε τα τσούρος
- Σε κατσαρόλα πλατιά με μπόλικο καυτό σπορέλαιο κόβουμε churros- μακρόστενους λουκουμάδες. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τα βουτάμε σε στέβια και κανέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.