Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες (ζυγισμένες ακαθάριστες), φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 2 μέτρια καρότα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 1½ φλιτζ. καφέ ρύζι για σούπα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο μπαχάρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
- λίγο κύμινο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις γαρίδες και τις ζεματίζουμε σε 2 λίτρα νερό για 3 – 4 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε κρατώντας το γαριδόζουμο. Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες και, αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε το γαριδόζουμο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τρίβουμε το καρότο και το κρεμμύδι κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λάδι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τις γαρίδες και αλάτι και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το ρύζι και να πήξει κάπως η σούπα.
- Οι γαρίδες θα είναι παραβρασμένες, αλλά δεν μας πειράζει, καθότι θα έχουν δώσει όλη τη γεύση τους στη σούπα.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον άνηθο. Δοκιμάζουμε το αλάτι. Η σούπα, όσο μένει, πήζει.