Υλικά

  • 18 γαρίδες Νο2 ή Νο3 καθαρισμένες (με το κεφάλι και την ουρά)
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 λεμόνια (το ξύσμα και τον χυμό τους)
  • 3-4 πιπεριές χρωματιστές
  • 1-2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε σε μικρό σκεύος 200 γραμμάρια βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε 1 ½ κουτάλι σούπας νερό, το προσθέτουμε στο σκεύος και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα.
  3. Παράλληλα καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατάμε το κεφάλι και την ουρά τους. Χαράσσουμε τη ράχη τους με μία οδοντογλυφίδα και αφαιρούμε το εντεράκι τους.
  4. Μαρινάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες για 10 λεπτά σε λίγο χυμό λεμονιού.
  5. Περνάμε εναλλάξ στο κάθε σουβλάκι 3 γαρίδες διπλωμένες και 3 κομμάτια πιπεριάς.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ.
  7. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε τα σουβλάκια με την υπόλοιπη ποσότητα από το βούτυρο, το οποίο έχουμε προηγουμένως λιώσει, με ένα πινέλο για περισσότερη γεύση.
  8. Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε δίσκο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού και γαρνίρουμε με άνηθο.