Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι μαλακό
- λίγο αλάτι
- 1 βανίλια
- 2 αυγά
- μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και την βανίλια.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά-σιγά. Θα γινει μια ομοιόμορφη μπάλα που θα πρέπει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα τροφίμων, την πιέζουμε να πλατύνει και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο.
- Μετά από 2 ώρες βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, απλώνουμε στον πάγκο μια διάφανη μεμβράνη και πάνω σε αυτή δουλεύουμε τη ζύμη.
- Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης ανάλογα με το κουπ πατ που έχουμε και το ακουμπάμε πάνω στη μεμβράνη.
- Το πιέζουμε με τη παλάμη μας για να απλωθεί στο πάχος που θέλουμε. Κόβουμε τη ζύμη με το κουπ πατ, ανασηκώνουμε τη μεμβράνη και ξεκολλάμε απαλά το μπισκότο.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Δεν ξεχνάμε να ανοίξουμε τρυπούλες, στο κέντρο των μπισκότων για να βάλουμε τη γέμιση.
- Τα μπισκότα καλό θα ήταν να προσέξουμε να έχουν ίδιο πάχος ή μέγεθος για να ψήνονται στον ίδιο χρόνο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα στους 160 βαθμούς Κελσίου, στην κάτω σχάρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες του μπισκότου.
- Τα αφήνουμε σε σχάρα ή σε επίπεδη επιφάνεια να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, απλώνουμε λίγη μαρμελάδα στο κάτω μπισκότο.
- Το σκεπάζουμε με ένα μπισκότο με τρυπούλα στο κέντρο.