Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένο σε μέτριους κύβους
- 1 ½ φλιτζάνι καπνιστό λουκάνικο, χοντροκομμένο
- 2 φλιτζάνια φρέσκες γαρίδες (μέτριο μέγεθος) καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά χοντροκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (κόκκινο)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 φλιτζάνια ρύζι
- 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
- 3 φύλλα δάφνης
- 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
- 1 κουταλάκι του γλυκού καυτή σάλτσα τσίλι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και το λουκάνικο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (περίπου 5 λεπτά).
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το σέλινο και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το κόκκινο πιπέρι.
- Μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά, ή μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τη σάλτσα τομάτας, το ζωμό κότας και τα φύλλα δάφνης.
- Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Σκεπάζουμε ξανά το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 10 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
- Ένα δύο λεπτά πριν τελειώσει το φαγητό ανακατέψτε τη σάλτσα Worcestershire και την σάλτσα τσίλι.