Υλικά
- 1/2 κιλό μοσχαράκι από το πιο μαλακό σημείο του
- 1/2 κιλό μέτρια φασόλια
- 1 πακέτο σάλτσα ντομάτας
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- τσίλι (προαιρετικά)
- tabasco (προαιρετικά)
- κρασί κόκκινο ή ροζέ για το μαρινάρισμα
- λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε και κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Το βάζετε σ’ ένα δοχείο και το σκεπάζετε με το κρασί.
- Προσθέτετε τους κόκκους το πιπέρι, το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο, όλο το βράδυ, να μαριναριστεί.
- Επίσης, βάζετε τα φασόλια σε νερό και τ’ αφήνετε κι αυτά να φουσκώσουν όλο το βράδυ.
- Την επομένη, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και στραγγίζετε το κρέας και τα φασόλια.
- Προσθέστε το λάδι στη χύτρα και ανάβετε το μάτι.
- Μόλις κάψει, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, ρίχνετε το κρέας και σοτάρετε.
- Όταν πάρει χρώμα, ρίχνετε τα φασόλια, τη σάλτσα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την πιπεριά, το τσίλι, το ταμπάσκο και χλιαρό νερό, μέχρι να σκεπάσει σχεδόν το φαγητό.
- Ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε τη χύτρα. Μαγειρεύετε για 30′.