Υλικά

  • 1/2 κιλό μοσχαράκι από το πιο μαλακό σημείο του
  • 1/2 κιλό μέτρια φασόλια
  • 1 πακέτο σάλτσα ντομάτας
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • τσίλι (προαιρετικά)
  • tabasco (προαιρετικά)
  • κρασί κόκκινο ή ροζέ για το μαρινάρισμα
  • λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Το βάζετε σ’ ένα δοχείο και το σκεπάζετε με το κρασί.
  2. Προσθέτετε τους κόκκους το πιπέρι, το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο, όλο το βράδυ, να μαριναριστεί.
  3. Επίσης, βάζετε τα φασόλια σε νερό και τ’ αφήνετε κι αυτά να φουσκώσουν όλο το βράδυ.
  4. Την επομένη, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και στραγγίζετε το κρέας και τα φασόλια.
  5. Προσθέστε το λάδι στη χύτρα και ανάβετε το μάτι.
  6. Μόλις κάψει, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, ρίχνετε το κρέας και σοτάρετε.
  7. Όταν πάρει χρώμα, ρίχνετε τα φασόλια, τη σάλτσα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την πιπεριά, το τσίλι, το ταμπάσκο και χλιαρό νερό, μέχρι να σκεπάσει σχεδόν το φαγητό.
  8. Ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε τη χύτρα. Μαγειρεύετε για 30′.