Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (σπαλομήτα σπάλας)
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κομμάτι σέλερι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- λίγους κόκκους πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας. Το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής για να κρατήσει το σχήμα του ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το περάσει σε διχτάκι. Το βάζουμε σε μικρή, βαθιά κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και το καλύπτουμε με κρύο νερό. Το αφήνουμε να πάρει βράση. Ξαφρίζουμε την επιφάνειά του.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να σιγοβράσει (να κοχλάσει) μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 ώρα και κάτι.
- Αφήνουμε το κρέας να κρυώσει σιγά σιγά στον ζωμό του. Το φτιάχνουμε το πρωί για να το σερβίρουμε το βράδυ, ή και από την προηγούμενη μέρα.